KAJ JE X-GuardEBS?

X-GuardEBS je učinkoviti sistem zaštite bankomatov proti vlomilcem, ki poskušajo pridobiti denar z razstrelitvijo bankomata z eksplozivnim plinom.

KAKO DELUJE X-GuardEBS?

S pomočjo posebej v ta namen razvitim inovativnim sistemom zaznavanja prisotnosti vnetljivih plinov (FDU), sistem zazna prisotnost že pri manj kot 3% količini koncentracije potrebne za eksplozijo. Slednji takoj po zaznavi prisotnosti nevarnega plina sproži sistem, ki prepreči, da bi koncentracija plina v bankomatu dosegla stopnjo, ki bi lahko povzročila eksplozijo. Sistem deluje še nekaj minut po zaznavi zadnje koncentracije plina in se po prenehanju delovanja ponovno vključi, v kolikor se poskus vnosa plina ponovi ne glede na število ponovitev. Hkrati sistem tudi samodejno obvesti varnostno službo o poskusu vloma v bankomat.

Z uporabo X-GuardEBSBrez uporabe X-GuardEBS

KOMU JE NAMENJEN X-GuardEBS?

S sistemom X-GuardEBS ščitimo ljudi in premoženje. Sistem X-GuardEBS je namenjen zaščiti vseh bankomatov, ki se nahajajo na lokacijah, kjer je za vlomilce enostaven dostop do bankomatov. To vključuje bankomate na bencinskih servisih, trgovinah, bančnih lobijih, avtobusnih postajah, samostojnih enotah bankomatov… Torej povsod tam, kjer želimo preprečiti nastanek škode na objektih, kjer se nahajajo bankomati ter preprečiti morebitne hude poškodbe naključnih mimoidočih.

X-GuardEBS

Sistem zaščite pred eksplozivnim plinom za bankomate X-GuardEBS sestavlja kontrolna enota, ki povezuje senzorje za zgodnje odkrivanje prisotnosti eksplozivne mešanice plina ter enote, ki preprečujejo širjenja plina po bankomatu in s tem nivoja koncentracije, potrebne za eksplozijo. Sistem je mogoče povezati na praktično katerekoli obstoječi alarmni sistem v bankomatu. Dodatno rezervno napajanje zagotavlja avtonomno delovanje tudi v primeru izpada električnega toka. Sistem je mogoče vgraditi v nove ali obstoječe bankomate, prav tako je mogoče sistem preseliti iz enega v drugi bankomat. Vgradnja sistema je enostavna in ne posega v delovanje bankomata, prav tako tudi ne poškoduje sestavnih delov bankomata.

X-GuardEBS