Obvestilo o piškotkih

Naše spletno mesto uporablja piškotke. Ob prvem obisku naših spletnih strani boste obveščeni o možnosti prejema oz. namestitve piškotkov v vaš brskalnik. S klikom na gumb »Soglašam« potrdite vašo odločitev o tem, ali piškotke želite prejeti ali ne. Šele ko boste s klikom na gumb »Soglašam« potrdili vašo odločitev glede namestitve piškotkov, bo naša spletna stran le-te tudi uporabila. V primeru, da želite kasneje svojo odločitev spremeniti in zavrniti takšno obdelavo vaših podatkov, nam to, prosimo, sporočite po elektronski pošti na info@i-5.eu.

Piškotki so majhne tekstovne datoteke, ki se shranijo na vaš računalnik ob obisku našega spletnega mesta, in ne škodijo vaši strojni ali programski opremi. Piškotki ne vsebujejo nobenih osebnih podatkov oz. informacij, ki bi vas lahko identificirale. S pomočjo piškotkov vam lahko zagotovimo boljšo uporabniško izkušnjo na spletni strani. Osnovne funkcije e-poslovanja ne bi bile mogoče brez piškotkov. V spletnih trgovinah se namreč v piškotke beležijo izdelki v nakupovalni košarici, priljubljeni izdelki, ostali podatki o nakupu itd. S pomočjo piškotkov lahko beležimo statistiko spletne strani in tako lažje odkrijemo ter odpravimo morebitne napake in vam ob naslednjih obiskih ponudimo boljšo vsebino oz. primernejšo ponudbo. S pomočjo piškotkov vam morebitni oglaševalski partnerji lahko ponudijo relevantne oglase. Piškotke lahko kadar koli odstranite ali brskalnik nastavite tako, da ne dovoli njihove namestitve.

Nekateri piškotki so nujno potrebni za delovanje spletne strani, medtem ko se ostali lahko shranijo le, če se s tem strinjate. Piškotki, ki jih uporabljamo na tej strani, omogočajo normalno delovanje spletnega mesta:

Ime piškotka Namen Trajanje Izvor
wordpress_test_cookie Testni piškotek za preverjanje ali so piškotki omogočeni do konca seje WordPress
wp-settings-time-[UID] Prilagoditev pogleda skrbniškega vmesnika in izgleda spletne strani 1 leto WordPress
wp-settings-[UID] Prilagoditev pogleda skrbniškega vmesnika in izgleda spletne strani 1 leto WordPress
wp-settings-time-[UID] Prilagoditev pogleda skrbniškega vmesnika in izgleda spletne strani 1 leto WordPress
fusionredux_current_tab Ohranjanje osnovne funkcionalnosti spletnega mesta 1 leto WordPress
wordpress_logged_in_ Prijavljen uporabnik do konca seje WordPress
_ga Statistika obiska 2 leti Google Analytics
_gid Statistika obiska 24 ur Google Analytics
_gat Statistika obiska 1 min Google Analytics
gadwp_wg_default_metric Statistika obiska 2 leti Google Analytics
gadwp_wg_default_swmetric Statistika obiska 1 leto Google Analytics
gadwp_wg_default_dimension Statistika obiska 1 leto Google Analytics

Večina spletnih brskalnikov samodejno sprejme piškotke. Veljavnost piškotkov je lahko kratkotrajna ali dolgotrajna, po poteku veljavnosti brskalnik samodejno izbriše piškotke. Uporabnik lahko vse piškotke ali piškotke za posamezno spletišče (domeno) izbriše tudi ročno ali pa uporabo piškotkov v brskalniku v celoti onemogoči. Navodila za izbris piškotkov ali onemogočitev njihove uporabe lahko najdete v sklopu pomoči vašega spletnega brskalnika. V primeru, da boste uporabo piškotkov v celoti onemogočili, vam nekatere funkcionalnosti spletnih strani ne bodo delovale pravilno.

Uporabo piškotkov v Evropski uniji (EU) določa Direktiva o zasebnosti in elektronskih komunikacijah 2002/58/ES, katere člen, ki se nanaša na piškotke in podobne tehnologije, je bil spremenjen z Direktivo 136/2009.